Scroll naar de top van de pagina

Plaece.base Augustus 2024

Iedere maand brengen we een nieuwe versie uit van Plaece.base. De versie van deze maand is: V3.66. Onderstaande verbeteringen in Plaece.base komen in augustus voor iedereen beschikbaar.

Wat is er verbeterd?

  • CSV Export voor routes
    Door middel van de CSV-export is het mogelijk om een export te maken van data uit Base (lees meer in het artikel Data exporteren met de CSV-Export). Dat was voorheen beschikbaar voor Locatie en Activiteiten. We hebben daar nu ook Routes aan toegevoegd.
  • Promoties behouden bij update via connector
    In sommige gevallen kon het voorkomen dat items die via een connector in Base ingeladen werden, hun promotie kwijtraakten bij een update vanuit de connector. Dit probleem hebben we opgelost.
  • Technische updates
    Updates van de achterliggende techniek (Voor de liefhebber: Composer, PHP)

New feature: Smart AI assistent - Automatisch SEO teksten schrijven (Pilot fase)

De AI-assistent is op dit moment als pilot geactiveerd voor een aantal partners. Zij zijn de feature aan het uitproberen en voorzien ons van feedback, tips en suggesties. Op de achtergrond zijn we bezig met de volgende stap, zodat er meer functionaliteiten beschikbaar komen in de AI-assistent. Zodra de AI-assistent als feature afgenomen kan worden, kunnen we je meer vertellen over de kosten en exacte mogelijkheden.

Nieuwe mogelijkheden:

Vanaf nu is het mogelijk om de data die je al in Base hebt staan, te gebruiken om andere velden mee te vullen. Je selecteert bijvoorbeeld de lange omschrijving uit Base, om een SEO-omschrijving mee te genereren. We hebben een hele bibliotheek samengesteld met de meest ideale prompts om alle SEO-velden in Base te vullen. Deze prompts zijn standaard voor alle gebruikers van de AI-assistent beschikbaar. Je hebt zelf de mogelijkheid om de prompts nog aan te passen aan je eigen Ton of Voice en/of wensen.

Plaece.creator Augustus 2024

De versie van de maand Augustus krijgt het nummer V2.74. Dit is belangrijk om te weten, omdat je dan altijd kunt navragen wat het meest recente versienummer is van je eigen website. Zo weet je welke verbeteringen tot je beschikking komen als je eigen website wordt geupdated. 

Voor Plaece.creator krijgt je verbeteringen te zien zodra er een update van jouw website is doorgevoerd. Het kan dus zijn dat je verbeteringen in Plaece.creator pas op een later moment ziet. Wil je de verbeteringen op een door jouw gekozen moment beschikbaar hebben? Neem dan contact op met support@insiders.nl.
Nieuwe features kun je als uitbreiding op je website afnemen. Voor het toevoegen van features is bijna altijd een update nodig tenzij je website al volledig up to date is. 

Wat is er verbeterd?

  • Langere urls mogelijk
    Als je wilt linken naar een url, kon het soms voorkomen dat je een melding kreeg dat de url te lang was (bijv. als je direct wilt linken naar een kaart-overzicht met verschillende filters geactiveerd). We hebben de limiet voor urls flink verhoogd, waardoor dit probleem niet zo snel op zal treden.
     
  • Optimalisaties navigation pagepart
    Met het navigatie-pagepart kun je automatisch een inhoudsopgave op je pagina laten genereren, op basis van de pageparts die op je pagina staan. Sommige pageparts kwamen nog niet terug in de inhoudsopgave. Dat is nu opgelost.
     
  • Zoeken naar afbeeldingen in subfolders in de mediabank
    Als je een mooie mappenstructuur in je mediabank hebt gemaakt, is het soms lastig om een afbeelding te vinden via de zoekfunctie. We hebben een extra filtermogelijkheid toegevoegd, waarmee je ook in submappen kunt zoeken. Selecteer de hoofdmap, filter op "include subfolders" en je zoekt automatisch in alle onderliggende mapjes.
     
  • Codes voor Base categories
    Maak jij gebruik van subsites? En wil je meer inzicht hebben in welke categorieën op welke website komen te staan? Je kunt vanaf nu een "Code" meegeven aan een categorie. In die "Code" kun je (bijv) de naam van de website vermelden. Zo kun je heel snel zien welke categorieën op welke website staan.
     
  • Blog tags verwijzen naar overzicht van moederpagina
    Op een blogpagina kun je onderaan een overzicht laten zien van gekoppelde tags. Bij een klik op een van de tags, wordt een overzicht getoond van alle artikelen die overeenkomen met de aangeklikte tag. Voorheen was dat een algemene blogpagina met alle beschikbare filters van de hele website. Nu tonen we de moeder-blog-pagina van waaruit het artikel geopend wordt. Je hebt dan meer invloed op welke filters je op het overzicht wilt tonen.
     
  • Technische updates
    Updates van de achterliggende techniek (Voor de liefhebber: Core, Composer) en diverse performance verbeteringen.

Uitgelicht: Dupliceren van pageparts

Yes! Vanaf nu is het mogelijk: Het dupliceren van pageparts! Ga naar het pagepart wat je wilt dupliceren en klik op het "Dupliceer"-icoontje. 

 

Automatisch Plaece News ontvangen?

Plaece News wordt iedere maand verzonden aan alle licentiehouders van Plaece. Ontvang je deze nog niet, meld je dan hier aan.